Tekst met impact

‘Hoe pitter hoe fitter’ schijn ik gezegd te hebben toen ik vier was. Het spelen met taal, het genieten van mooie zinnen, het gretige lezen: het bracht mij tot in alle hoeken van het boekenvak: boekhandel, uitgeverij en literair agentschap. Mijn geloof in de kracht van het woord en mijn kunst om ermee te boetseren zet ik graag in voor jouw verhaal. Voor een ijzersterk boek en een website die sprankelt en spreekt.

Studie Literatuurwetenschap
Mijn sporen verdiende ik in het boekenvak. Tijdens mijn studie Literatuurwetenschap leerde ik bij uitgeverij Augustus alles over redactie. Bij Lemniscaat deed ik pers en promotie van de prachtigste prentenboeken. Ik schreef folder en flaptekst, persbericht, nieuwsbrief en webtekst.

Werkervaring
Ik vloog uit naar San Diego, California, waar ik werkte met literair agent Andy Zack. Bij The Book Works, een kleine boekhandel-als-in-de-film, had ik de dagelijkse leiding. Ondertussen behaalde ik mijn certificaat Copy Editing bij de University of California, San Diego.

Bij uitgeverij Artemis en uitgeverij Atlas Contact begeleidde ik Nederlandse auteurs bij het schrijven van hun boek.

Bij Frankwatching volgde ik de trainingen Schrijven voor het Web en Schrijven voor SEO. Onder de bezielende leiding van Natascha Teeuw (Papier is Passé) en Aartjan van Erkel (Schrijven voor internet) verdiep ik mij verder in onweerstaanbare webteksten.

Ook vrijwilliger ik met hart en ziel bij de Nacht van de Literatuur en ben ik betrokken bij een taalgroep voor Eritrese nieuwkomers in Amersfoort.

Foto: Ellen Karelse