Aanpak

Een boek schrijven wil je gericht aanpakken want je hebt wel meer te doen. Bovendien wil je dat het goed wordt, een overtuigend verhaal.

Na honderden schrijvers te hebben begeleid, heb ik een ideaal traject ontwikkeld. In zes maanden tijd krijg jij je verhaal stevig en aantrekkelijk op papier. Ik begeleid je intensief zodat je de vaart én het plezier erin houdt. Zo kan jij het beste boek schrijven dat er in je zit, veel meer harten en hoofden bereiken en je naam vestigen in je vakgebied.  

We starten met een vrijblijvende telefonische kennismaking. Gaan we samenwerken, dan storten we ons eerst op belangrijke basisvragen over onder andere inhoud, vorm, drijfveer, doel en doelgroep.  

Zodra duidelijk is wat voor een soort boek het gaat worden, kun je meters gaan maken. Dan lever je elke maand een hoofdstuk in, ontvang je feedback, bespreken we dat uitgebreid en krijg je een nieuwe deadline. De feedback neem je dus mee in wat je nog gaat schrijven. Zo word je er steeds beter in. 

Aan het eind van het traject heb jij je complete verhaal goed op papier en is het klaar voor eindredactie. 

Let op: Vanaf oktober 2024 heb ik weer ruimte voor nieuwe auteurs (schrijfbegeleiding). Wel staat onze online training KICKSTART JE BOEK voor je klaar, daarmee kun je vandaag nog aan de slag met je boek. De wandeling en de losse ronde zijn wel te boeken.  

Schrijfbegeleiding half jaar 
(non-fictie)

Complete tekst op papier + boekvoorstel
€ 5.700,00* / 6 maanden**

Na dit traject heb je je complete tekst op papier + een overtuigend boekvoorstel. Hiermee kun je je boek zelf uitgeven of uitgevers benaderen. 

Werken met Jet Hopster

* Alle prijzen zijn exclusief 21% btw
** Dit is een gemiddelde. De duur van het traject hangt af van jouw agenda, je inzet en de kwaliteit en omvang van je tekst. 

Vraag-maar-raak-wandeling (non-fictie)

Antwoorden op al je vragen over schrijven en uitgeven
€ 199,00*

Heb je een idee voor een boek maar weet je niet hoe te starten? Ben je al begonnen maar vastgelopen? Wil je een beeld krijgen van wat je te wachten staat voordat je je boek in handen hebt? Ben je goed op weg en toe aan informatie over uitgeven? 

Het maakt niet uit hoe ver je bent met schrijven: de ervaring leert dat je na zo’n gesprek weer gericht en met vertrouwen verder kan.  

‘Fijn om eens te kunnen sparren met iemand met de juiste ervaring. Bedankt voor je vertrouwen, je bent een prettig persoon om mee te praten.’ – Erik

‘Ik word hier weer erg enthousiast van!’ – Aukje

‘Bedankt. Waardevolle ontmoeting voor me, hoor.’ – Hans

schrijfcoach

Losse ronde feedback + advies
(non-fictie)

Feedback op je tekst en advies over hoe verder 
€ 550,00*

Ben je al een eind op weg en wil je weten: is ’t wat? Wil je een snelle scan van je manuscript of pitch en horen wat je kan doen om het sterker te krijgen? Heb je behoefte aan uitgeefadvies? 

Tussentijdse feedback van een professionele redacteur scheelt veel tijd, gedoe en frustratie verderop in het traject. Zo geef je je boek een grotere kans van slagen. 

schrijfcoach
'Ik had geen idee hoe ik dat boek aan moest pakken. Inmiddels heb ik een contract getekend bij een literair agent én bij een mooie uitgeverij! Wat ik zo ontzettend waardeer in Jet is haar enthousiasme, haar humor, haar eerlijkheid en haar enorme talent voor redigeren!'
Sophie over Jet Hopster
Sophie Zeestraten
‘Jet stelt precies de vragen die scherpte geven, van idee tot boek. Met een aanstekelijk enthousiasme, dat je gretig maakt om meteen verder te schrijven.’
Jelmer over Jet Hopster
Jelmer Krom
Wat kan ik voor jou betekenen?