Boek uitbrengen

Je hebt een idee voor een boek en misschien al wat op papier. Met de lessen die je leerde wil je anderen inspireren. Een boek publiceren is dé manier om je verhaal te delen met een breed publiek en je autoriteit te laten zien.

Eerst moet je verhaal uit je hoofd op papier komen. Met schrijfbegeleiding komen we tot een stevig en leesbaar verhaal. Daarna adviseer ik je bij het zelf uitgeven of bemiddel ik bij het benaderen van een uitgeverij.

Stap 1 - gedachtengoed
Stap 2 eerste versie
Stap 3 - overtuigend verhaal
Stap 4 - uitgeven
Stap 1 - gedachtengoed mobiel
Stap 2 - eerste versie mobiel
Stap 3 - overtuigend verhaal mobiel
Stap 4 - uitgeven mobiel

Ik zorg ervoor dat

Jet Hopster op een boeklancering

Wat is een boekvoorstel?

Een boekvoorstel is een uitgebreid plan dat een beeld geeft van je boek in zijn geheel: inhoud, omvang, opmaak, kenmerken, drijfveren, doel, doelgroep, marketing, planning, verkoopargumenten, uitgeefwensen, bio auteur. 

Of je het nu zelf uitgeeft of via een uitgever: nadenken over deze onderwerpen geeft je boek meer kans van slagen. Als je het aan een uitgever aanbiedt, stuur je het mee met je manuscript. Zo krijgt de uitgever in één oogopslag een helder beeld van je boek en neemt hij/zij het een stuk serieuzer.

Benieuwd hoe onze samenwerking eruitziet?

'Ik dacht "dat doen we even", maar een boek schrijven vraagt schuiven en structureren. Schrappen, tot de kern komen. Aanvullen, scherper maken. Ik spuug de woorden uit en dan gaat het langs Jet. En dan is het iets! Je commentaar is altijd eerlijk en opbouwend, grappig en waar. Je suggesties helemaal in mijn stijl. Je houdt mijn moed erin. Je bent steeds betrokken en enthousiast, we hebben dit echt samen gedaan. Wat verheug ik me erop, ons resultaat te zien met kaft en opmaak.'
Esther Teeuw over Jet Hopster
Esther Teeuw