Jarige Jet: 5!

Jet Hopster
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Vandaag word ik 5.

Toen ik me inschreef bij de Kamer van Koophandel had ik onze jongste mee, nog maar een half jaar ouder dan kvk inschrijvenmijn onderneming. De dame bij wie ik tekende, glimlachte naar het kind en wenste me succes.

Van alle zzp’ers stopt 1 op de 3 binnen een jaar en 1 op de 2 binnen 5 jaar, zoiets. Mijn goede moed was groter dan mijn slaapgebrek. Bij al die anderen misschien ook wel.

Nu die jongste en ik allebei keihard kleuteren, kijk ik terug op 5 interessante jaren. Door omstandigheden (lees: ontslag) was ik in de goede richting geduwd. Ik wilde blijven doen waar ik het meeste van genoot: schrijvers helpen om hun verhaal zo sterk mogelijk op papier te zetten. Maar dan dus als zelfstandige. JetZP.

Vijf vette jaren?

Vijf jaar later doe ik dat nog steeds met veel plezier. Aanvankelijk werkte ik veel voor uitgevers, nu nog maar af en toe. Ik begeleid schrijvers 1-op-1 en ontwikkel samen met redacteur Denise Larsen een online training voor ondernemers die een boek willen schrijven: Kickstart je boek.

Ik heb ontdekt wie mijn ideale klant is: een integere ondernemer met een goed verhaal, een hoge lat, een positief gemoed en een zekere bescheidenheid, open voor feedback want stevig in de schoenen en bereid om hard te werken voor het beste boek dat erin zit.

Ik houd niet zo van het woord ‘kernwaarden’ maar pas zei iemand dat je ideale klant op jezelf lijkt. Niet dat ik een goed verhaal heb, maar voor de rest klopt het aardig. En het is natuurlijk ook niet gek dat je graag werkt met mensen die dezelfde dingen belangrijk vinden en soortgelijk in het leven staan. Alleen kwam ik daar zelf pas na een aantal jaar vallen en opstaan achter. Ik leerde steeds meer op mijn intuïtie te varen en tegenwoordig pik ik ze er zo uit: die wel, die niet.

Heel gaaf om te ontdekken dat het zakelijke en het intuïtieve zo goed samengaat. Elkaar versterkt. Ik ben nog onderweg en heb nog heel wat te leren en te groeien. Dat doe ik onder andere door de inspirerende mensen met wie ik samenwerk, met wie ik leef en met wie ik een kantoor deel. Dat ik het soort werk heb dat geen last heeft van corona stemt mij dankbaar.

Win een boek 

Wie jarig is, trakteert. Ik verloot 3x 1 boek naar keuze uit deze stapel van ‘mijn’ auteurs aan degene die mij de mooiste zin uit een boek stuurt. Ik houd namelijk ontzettend van mooie zinnen, kijk maar op mijn Instagram-account.

  • Stuur me uiterlijk maandag 20 juli je zin toe via het contactformulier of rechtstreeks naar jet@jethopster.nl.
  • Laat weten welk boek je wilt winnen.
  • Als je wint, krijg je bericht en stuur ik je het boek eind van die week op – wie weet kan ie nog mee in de koffer.

De jury is geheel subjectief want ik ben het.

Een mooie zomer!

Jet Hopster

Jet Hopster

Andere berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.