Boeken en burgerrechten

Jet Hopster
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

The Book Works

Van 2007-2011 woonde ik in San Diego en werkte ik bij een boekhandel: The Book Works in Del Mar.

Zo eentje met een krakende houten vloer en een hippie-ig koffietentje eraan vast. Zo eentje waar we 12 jaar geleden de overwinning van Obama vierden met een groot scherm, Pacifico’s en nacho’s. Zo eentje waar we snel een spandoek improviseerden (tegen ‘Prop 8’ / vóór same-sex marriage) waarmee we naar de straathoek renden.

election night 2008 the book works

Boeken en burgerrechten

Zo eentje waar de meest inspirerende events werden bedacht. Zoals de lancering van het nieuwe boek van de geweldige Mexicaans-Amerikaanse schrijver Luis Urrea, die hartverscheurend schrijft over immigratie. De boekhandel (in de buurt van de grens met Mexico) kwam ter ore dat de lokale radiozender hun ‘border desk’ wilde uitbreiden om beter verslag te kunnen doen van wat er speelde rond de grens. Het kwam samen in een succesvolle fundraiser met blinde veiling en alles waar Amerikanen goed in zijn.

Dat maakt de(ze) boekhandel voor mij zo’n magische plek, omdat daar alles samenkomt. De mensen met de grote harten en de verhalen die ertoe doen. De liefde voor de literatuur en voor (de rechten van) de medemens. Boeken en burgerrechten. Amen.

***

Ook aan de slag met je boek? Na de zomer heb ik weer ruimte voor ondernemers die een boek schrijven over hun expertise, dan ben je van harte welkom voor 1-op-1 schrijfcoaching. Eerder aan de slag? Doe de online training van Kickstart je boek

Jet Hopster

Jet Hopster

Andere berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.